Weg en automotive

Welkom op de webpagina van het programma ‘Versterken cyberweerbaarheid in de weg- en spoorvervoersectoren’. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dit programma in 2024 opgezet om de cyberweerbaarheid van onder andere de weg- en automotivesector te versterken. Want ons land beweegt zo soepel als kan dankzij technologische systemen. We kunnen niet zonder. Ze maken reizen en rijden veiliger en makkelijker. Daarom is het belangrijk dat we deze systemen en data beschermen tegen cyberdreigingen. Zo blijven we veilig van A naar B gaan, onderweg én digitaal. Het programma is er speciaal voor wegbeheerders, partijen in de automotivesector en aanbieders van intelligente transportsystemen (ITS). 

In het programma werken we samen met experts, betrokken partijen en organisaties uit andere sectoren om de kennis en aandacht over cyberdreigingen te verbeteren. We organiseren projecten, trainingen, evenementen en ondersteuning, en stimuleren het delen van best practices zodat de digitale weerbaarheid van de sector groeit. Dit doen we samen met de sector spoor en openbaar vervoer.

Op deze website vindt u meer informatie over het programma en de projecten die wij aanbieden. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via: cyberweerbaarheidweg-spoorvervoer@minienw.nl

Over het programma