IACS Coalitie. Weerbaar. Samen.

Industrial Automation and Control Systems, ofwel IACS is een onmerkbaar, maar invloedrijk, onderdeel van het dagelijks leven. IACS wordt bijvoorbeeld in fabrieken toegepast om complexe processen soepel en effectief te laten verlopen, stuurt de verkeerslichten aan, zorgt dat de lift op de juiste verdieping stopt, regelt schoon drinkwater en beheerst dat het waterpeil in Nederland op het juiste niveau is.

De digitalisering van fysieke processen middels IACS brengt niet alleen vele voordelen met zich mee maar introduceert ook risico’s van digitale dreigingen. Als een dergelijke dreiging zich voordoet in deze vitale processen, dan is er kans op (grote) schade aan mens en omgeving. Het is dus belangrijk om IACS digitaal weerbaar in te zetten. Deze ambitie wordt onderschreven door onder andere de Nederlandse Cyber-securitystrategie (NLCS) en implementatie van Europese richtlijnen als de Wet Beveiliging Netwerk- en
Informatie-systemen (Wbni). De IACS coalitie heeft tot doel om deze ambitie te ondersteunen door samenwerking te versterken om zo effectief en efficiënt deze uitdaging samen aan te gaan.

Meer weten? Klik hier of onderaan op de website om de factheet te bekijken.