Digital twins en cyberranges ondersteunen de watersector in de strijd tegen cyberaanvallen?

Het programma Versterken Cyberweerbaarheid in de Watersector heeft TNO opdracht gegeven om een verkenningsstudie Cyber Range & Digital Twins voor de Nederlandse watersector uit te voeren. Doel is om de huidige state-of-theart van cyber ranges en digital twins te verkennen en te beschrijven hoe je deze kunt toepassen in de praktijk. Ook gaat de studie in op welke kansen er liggen om deze instrumenten te benutten voor de cyberweerbaarheid.

De belangrijkste bevindingen werden op maandagmiddag 19 juni 2023 in Utrecht gepresenteerd tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers uit de watersector. Ook de mogelijkheden en uitdagingen die de waterschappen en drinkwaterbedrijven voorzien kwamen aan bod.

Werk je bij een organisatie die aangesloten is bij ons programma en heb je nog geen uitnodiging gehad? Laat het ons weten via cyberweerbaarheidwater@minienw.nl