[Vacatures] Werken aan de bescherming van de Nederlandse watersector

Wil je bijdragen aan de digitale en fysieke veiligheid van de watersector in Nederland? Heb je interesse in alles wat te maken heeft cybersecurity, nationale veiligheid en crisisbeheersing? Vind je het leuk om te werken op het snijvlak tussen politiek, beleid en uitvoering en tussen Rijksoverheid en andere organisaties en overheden? Bekijk dan de openstaande vacatures bij het directoraat-generaal water en bodem (DGWB).

Senior beleidsmedewerker cybersecurity en vitaal

Als senior beleidsmedewerker houd jij je in teamverband specifiek op strategisch niveau bezig met de (cyber)weerbaarheid in de watersector (keren en beheren, drinkwater, afvalwater) en IenW-breed voor de beleidskern. Je bent in de lead voor verschillende beleidsdossiers en begeleidt de implementatie van de wetgevingstrajecten voor de NIB2.0 en CER-richtlijnen. Ook andere trajecten op het gebied van statelijke dreigingen, economische veiligheid en cybersecurity moeten worden uitgewerkt en uitgevoerd: Aanbestedingswet defensie en veiligheidsgebied, Wet veiligheidstoets, investering, fusies en overnames (Vifo), de EU Cybersecurity Act en de EU Cyber Resilience Act.

Klik hier voor de vacaturetekst

Senior beleidsmedewerker programma cybersecurity

Jij zorgt er onder meer voor dat het uitvoeringsprogramma van de IWCS (cyberstrategie) voor DGWB wordt opgesteld en geïntegreerd wordt uitgevoerd via het bestaande programma versterken cyberweerbaarheid in de watersector. Je bent hierin de schakel tussen de programmamanager, programmasecretaris, projectleiders (verder programmateam), de regiegroep en coördinatiegroep, maar leidt ook zelf projecten, waarvoor je opdrachtgever bent. Je stelt adviezen op over de voortgang van het programma richting het bestuurlijk overleg water, het management van DGWB en bestuursraad van IenW. Naar behoefte verzorg je samen met het programmateam activiteiten IenW breed buiten de watersector of in (inter)nationaal verband. Het is onze ambitie om dit succesvolle programma binnen en buiten IenW te verbreden. 

Klik hier voor de vacaturetekst