Cyberweerbaarheidsconferentie aftermovie 2024

Meer dan 200 professionals uit de (vitale) IenW sectoren luchtvaart, wegvervoer, openbaar vervoer, spoorvervoer, scheepvaart, drinkwatervoorziening, chemische industrie, en afvalwater- en afvalstoffenverwerking namen deel aan de eerste Cyberweerbaarheidsconferentie op maandag 3 juni 2024 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Zie hieronder een sfeerimpressie van de conferentie. 

Deze video laat een impressie zien van de cyberweerbaarheidsconferentie, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Verschillende sprekers en deelnemers komen aan het woord tijdens continu afgespeelde elektronische muziek. Beelden wisselen elkaar in hoog tempo af en sprekers zijn nog niet altijd in beeld wanneer zij spreken.

Dagvoorzitter Jessica Maas opent de conferentie op het hoofdpodium.

JESSICA (TEGEN PUBLIEK): "Wat is er mooier dan deze locatie, natuurlijk? Tussen de treinen."

Beeldtekst: 
Cyberweerbaarheidsconferentie
Versterk de schakels

JESSICA (TEGEN PUBLIEK): "Ik heb de eer jullie vandaag welkom te heten op deze eerste cyberweerbaarheidsconferentie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat."

Engelssprekende spreker Juuso Järviniemi komt kort in beeld. Hij staat op het hoofdpodium. Hij is Policy Officer bij EU Commision.

JUUSO (TEGEN PUBLIEK): "That is valid for today's cyber needs."

Er wordt een kort fragment getoond waar dagvoorzitter Jessica Maas bij Juuso op het podium staat. Daarna volgt een shot op het publiek.

JESSICA (TEGEN JUUSO): "Thank you so much."

(APPLAUS)

Er volgen verschillende beeldfragmenten van een samenkomst in een ruimte met zittend publiek en diverse sprekers die op een stoel op een podium zitten.

MANNELIJKE SPREKER (TEGEN PUBLIEK): "Zorg dat je allemaal cyberweerbaar bent, want als een afhandelaar of een tankdienst of de marechaussee plat gaat..."

Op het eerdere hoofdpodium staat Engelstalige spreker Phil Tonkin van Field CTO Dragos Inc. 

PHIL (TEGEN PUBLIEK): "The real challenge with cyber is that there is somebody out there with a various intent."

(APPLAUS)

Er volgen diverse beeldfragmenten van mensen die netwerken tijdens een lunch aan statafels. Verschillende deelnemers komen om en om aan het woord. Als eerst een vrouw met losse bruine haren, gestifte lippen en een lichtblauw keycord om.

VROUW (TEGEN CAMERA): "Ja, heel interessant. Het was een goede variatie in thema's en gewoon heel interessante gesprekken die we hier gezien hebben. Ik ben zelf ook actief in 
de cybersecurity sector en dan is het gewoon heel interessant om te weten wat je collega's, toezichthouders, het ministerie allemaal...welke thema's er spelen."

Een man met kort naar de zijkant gekamd witgrijs haar, bril en pak verteld over zijn ervaring terwijl anderen achter hem aan het eten zijn aan sta- en zittafels. 

MAN (TEGEN CAMERA): "Wat je kunt doen om jezelf meer weerbaar te maken, dus voor awareness and resilience is dat natuurlijk top."

Een man in pak, met een lichtblauw keycord om de nek, draagt een bril en naar de zijkant gekamd lichtgrijs haar.

MAN (TEGEN CAMERA): "Juist dit soort gelegenheden geven ons de mogelijkheid om kennis uit te wisselen en te kijken hoe we kunnen versterken."

Een vrouw met kort grijs haar, rode sjaal en lichtblauw keycord staat aan een statafel met een jongeman met donkerblond haar, een donkerblauwe blouse en een rugzak op de rug.

VROUW (TEGEN CAMERA): "Zeker leerzaam, dus ik kijk uit
naar het tweede gedeelte."

Diverse mensen nemen plaats in een zaal waar een mannelijke spreker op een podium staat te wachten.

MANNELIJKE SPREKER (TEGEN PUBLIEK): "Goedemiddag allemaal."
...
"...en die wordt omgezet in de Wet weerbaarheid kritieke entiteiten."

(MAN ZINGT ONVERSTAANDBAAR)

In een transferruimte, met op de achtergrond kapstokken en een bewegwijzering 'toiletten', staan een man en vrouw. Zij nemen deel aan de conferentie wat te zien is aan hun lichtblauwe keycord met daaraan een pasje. De vrouw heeft grijs kroeshaar en draagt een bril. De man heeft kort wit haar en draagt ook een bril.

MAN (TEGEN CAMERA): "Ja, dat is zeker zinvol."

VROUW NAAST DE MAN (TEGEN CAMERA): "Ja."

VROUW (TEGEN CAMERA): "Je ziet ook dat er overlap komt tussen verschillende regimes. En daar moeten we allemaal nog over nadenken hoe we dat dan gaan invullen."

Een man met grijs kort haar in pak staat in een lege presentatiezaal. Hij heeft net een deelsessie verzorgd.

MAN (TEGEN CAMERA): "Ik denk dat er voor iedereen die in de zaal zat heel veel werk aan de winkel is, waardoor ze zich ook een beetje zorgen maken. Één het is het netwerken, dus even met gelijkgestemden praten en twee: je kunt uit heel veel interessante sessies kiezen die je net weer een stapje verder helpen met de manier waarop je dit in de praktijk kunt brengen in je eigen organisatie."

Na verschillende impressiebeelden van deelsessies tijdens de conferentie staat er een man met bril, bruingrijs haar in pak voor de camera vlakbij een oude trein uit het museum.

MAN (TEGEN CAMERA): "Leuk, want er werd goed gedeeld. Het is ook wel een stukje over hoe heb jij het gedaan? Hoe heb jij het gedaan? Een stuk netwerken. Dat is wel leuk, vandaag. En op een super locatie."

Vanuit het publiek is er zicht op het hoofdpodium waar dagvoorzitter Jessica Maas met een mircofoon op het podium staat.

JESSICA (TEGEN PUBLIEK): "Ik heb gezien dat de 
deelsessies in ieder geval heel erg interessant waren."

MANNELIJKE STEM IN MICROFOON (TEGEN PUBLIEK): "U gaat stemmen en dat doet u door middel van body voting."

(MANNELIJK LACH)

MAN IN MICROFOON: "Ja, daar gaan..."

(APPLAUS)

(ELEKTRONISCHE MUZIEK)

(KLINKEND GLAS)