Plenaire sprekers

Dagvoorzitter

Lucinda Sterk

Lucinda Sterk

Lucinda Sterk is een communicatieprofessional met bijna 20 jaar ervaring, gespecialiseerd in cyber security en crisiscommunicatie. Ze heeft een achtergrond in de journalistiek en heeft gewerkt voor organisaties zoals Fox-IT, KPN,  Z-CERT en het Digital Trust Center. Naast haar advieswerk is Lucinda de initiatiefnemer en presentator van de podcast 'All the Cyber Ladies', waarin ze vrouwen in de cybersecuritysector interviewt om hun zichtbaarheid te vergroten en diversiteit binnen het vakgebied te bevorderen. Ze is ook actief als spreker en dagvoorzitter op diverse evenementen.  

Ochtend

Afke van Rijn

Afke van Rijn, IenW

Afke van Rijn is directeur-generaal Milieu en Internationaal (dgMI) bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat  Ze was sinds april 2021 plaatsvervangend directeur-generaal COVID-19 bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor vervulde ze de functie van directeur Media en Creatieve Industrie en tevens plaatsvervangend directeur-generaal en coördinerend directeur Gelijke kansen in het onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerder was zij onder andere directeur Samenleving & Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en directeur Veiligheid en Bestuur bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en bekleedde diverse functies bij het ministerie van Economische Zaken. Afke van Rijn studeerde Technische informatica aan de Technische Universiteit Delft. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen. 

Patrick Heisteeg

Patrick van de Heisteeg, ILT

Patrick van de Heisteeg is vergunning-, toezicht- en handhavingsspecialist en werkt als Coördinerend Specialistisch Adviseur toezicht cybersecurity bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De ILT is de toezichthouder van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor werkte Patrick als Senior Beleidsmedewerker Maritieme Veiligheid bij het Directoraat-Generaal Maritieme Zaken van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Patrick is de gastheer voor de Parallelsessie “Toezicht op cyberweerbaarheid. Wat betekent dit in de praktijk?”. De ILT wordt de aangewezen Cbw en Wet Wke-toezichthouder voor de sectoren Transport (Zeehavens, Spoor, Weg, Luchtvaart en Openbaar Vervoer) en de sectoren Drinkwater, Chemicaliën, Afvalbeheer en Afvalwaterbeheer. Patrick is met name geïnteresseerd in samenwerking, het in kaart brengen van diverse wetgeving en efficiënt toezicht dat bijdraagt ​​aan goed bestuur. 

Patrick

Patrick Spelt, IenW/ILT

Patrick Spelt is momenteel werkzaam als Hoofd Toezicht Cybersecurity bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport. In deze rol is hij betrokken bij het toezicht op cybersecuritymaatregelen binnen essentiële dienstverleners in verschillende vitale infrastructuur sectoren, zoals transport (waaronder Maritiem, Spoor, Luchtvaart) en Drinkwater. Hij heeft expertise in toezicht, naleving van regelgeving en risicomanagement binnen het domein van cybersecurity, waarbij hij de weerbaarheid en beveiliging van de kritieke infrastructuur mede waarborgt. Voorafgaand aan zijn huidige functie bekleedde Patrick belangrijke functies in de particuliere sector, meest recent als IT Lead Identity & Access Management bij Rabobank.” 

Middag

Peter van Uhm

Peter van Uhm

Peter van Uhm is een Nederlands generaal buiten dienst. Hij zal ingaan op de persoonlijke moed die je nodig hebt bij het maken van lastige keuzen. Tussen 2005 en 2008 was Van Uhm commandant Landstrijdkrachten. In datzelfde jaar werd hij benoemd tot commandant der Strijdkrachten en kwam zijn zoon, eerste luitenant Dennis van Uhm, op 23-jarige leeftijd in Uruzgan om het leven door een aanslag met een berm bom. Van Uhm vertelt hoe je je innerlijke kompas, moed en trouw aan je principes inzet, en hoe dat richting geeft in moeilijke periodes. Over het belang van waarden als respect en vertrouwen, doorzetten en verantwoordelijkheid nemen. 
 

Dimitri van Zantvliet, CISO van de NS

Dimitri van Zantvliet, NS

Dimitri van Zantvliet is Cybersecurity Directeur/Chief Information Security Officer (CISO) bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Hij is lid van de adviesraad van het NCSC, de Nederlandse CISO Circle of Trust, medeoprichter van de Dutch CISO Foundation en de CISO Community, en medevoorzitter van zowel de Nederlandse als de Europese Rail ISAC en het Rail CISO Forum. Naast internationaal spreker en columnist is Dimitri cyberdocent, redactielid van het tijdschrift Global Railway Review en advieslid van de Cybersenate. Als ambassadeur van de Global Council of Responsible AI en als investeerder in diverse startups draagt ​​hij actief bij aan de vooruitgang van technologie, cybersecurity en AI-governance. Met dertig jaar ervaring als CIO, CTO en CISO heeft Dimitri gewerkt voor multinationals, lokale overheden, het Nederlands Olympisch Comité en nu ook voor de Nederlandse Spoorwegen. Als ingenieur in hart en nieren heeft hij een internationale master in bedrijfskunde en diverse gerenommeerde cybersecuritycertificeringen behaald, waaronder CISSP, CRISC, CISA, CISM, CDPSE, CIPP/E, CIPM en FIP. Dimitri combineert technische expertise met strategische visie, wat hem een ​​prominente stem maakt in het landschap van cybersecurity en AI-governance voor kritieke infrastructuren.