DTC community maritieme sector

Voor de maritieme sector heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een digitale omgeving gecreëerd op de website van het Digital Trust Center (DTC). In deze samenwerkingsruimte vind je interessante documenten over cyberveiligheid én kun je zelf relevante documenten plaatsen. Zo deel je die met de doelgroep: ISPS-havens, havenfaciliteiten, reders en bedrijven binnen het haven gerelateerd gebied.

Containerschip in de haven

Wil je kunnen deelnemen aan de samenwerkingsruimte Maritieme sector binnen het DTC? Meld je dan aan via: https://digitaltrustcenter.nl/community. 

Het DTC is er om betrouwbare kennis te delen rondom veilig digitaal ondernemen en om samenwerking te faciliteren. Daarmee wordt de digitale weerbaarheid vergroot. Als lid van het DTC ontvang je vervolgens meer informatie over de toegevoegde waarde van het deelnemen in de community. Zij brengen onder andere een nieuwsbrief uit met informatie over digitale kwetsbaarheid. Sinds de oprichting van het platform zijn dan ook al ruim 3000 bedrijven door het DTC gewaarschuwd voor een ernstige bedrijfsspecifieke dreiging of kwetsbaarheid. Het DTC is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).